Att skapa platser som känns

I Förbannad spelar platser en viktig roll. Platser är där de viktiga scenerna utspelar sig och berättelsen utspelar sig. Precis som i verkliga livet så kan platser vara både positivt och negativt laddade. De positiva platserna är de vi trivs att vara och där vi får vår livskraft ifrån. De platser som vi inte tycker är trygga är de negativa, de som dränerar oss och drar ner våra sinnen.

 

En positiv plats kan vara ett sommarställe där man har många goda minnen ifrån. Ett exempel från mitt liv är sommarstället Kulan som finns på min pappas sida av släkten. Det är en liten torparstuga utanför Gävle där jag spenderat många somrar med pappas sida av släkten. Det är en plats jag mår bra på och där jag känner mig fri.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

En negativ plats kan vara en skola där man inte trivs. Exemplet från mitt liv är Delsbo Waldorskola, där jag gick i högstadiet. Det är en plats där jag inte mådde bra psykiskt. Lärarna hade skygglappar för hur en elev i min klass mobbade mig psykiskt. Jag skulle vilja kalla det psykisk terror, att aldrig kunna vara fri utan alltid vara utsatt för honom. Lärarna brydde sig inte, eller så trodde de att det inte var ett problem eftersom bara en elev hade problemet så var det inte ett problem. Så de minnena är väldigt negativa för mig, därav att det är ett bra exempel på en negativ plats.

Nya-huset

Delsbo Waldorfskola

 

 

Tills nästa gång, ta hand om er!

/

John

 

Annonser

One response to “Att skapa platser som känns

  • Mia-Maria Jonsson

    Kulan har samma betydelse för mig med. Lyckligtvis har jag ingen fast negativ plats som du. Jag önskar vi hade haft ett närmare förhållande i dina tonår så jag kunde ha försvarat och stärkt dig i dina mörka stunder. Vet nu, att du är en del av något positivt, oss, din familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: