Förbannad <3 Jordskott = Skogsblod

Hej alla.

Om du som jag (och många andra) tycker om SVTs serie Jordskott och känt att ”hmm.. Jag skulle vilja rollspela i en liknande miljö..”, då kommer du bli nöjd till hösten. Vad händer till hösten? Ja, förutom En förbannad värld och Satmaran, så kommer ett litet hack till Förbannad, starkt inspirerad av Jordskott, Skogsblod.

skogsblod

Skogsblod kommer vara ett hack på Förbannad. Hack, för de som inte vet, betyder att det i grunden är ett spel( i detta fall Förbannad), som modifierats för att bli annorlunda, i detta fall för att passa in i en mer Jordskottsliknande spelstil, snarare än Förbannad som vanligtvis är mer inspirerad av Lilla stjärna och Människohamn.

Till skillnad från vanliga Förbannad, där man spelar häxor som kämpar mot mobbare så spelar man i Skogsblod något som kallas skogsbarn, eller Skogens barn. Skogsbarn är hälften människor, hälften naturväsen, såsom huldra, vittra, vätte, troll och så vidare. Man ser ut som ett vanligt människobarn, men i närheten av naturen har man övernaturliga krafter som man drar från skogens själva essens, det mystiska Skogsblodet. Ju mer du använder skogskraften, ju mer likt din naturväsen blir du, så man har en avvägning man måste göra när man vill använda kraften. Hacket går ut på att man bor i ett samhälle som gränsar till en urskog. Skogen är hotad, ett hot finns som riskerar att förstöra skogen och på så sätt döda skogsblodet. Det kan vara kommuner som vill anlägga vindkraftverk, hylofober(fobi för skog) som vill förstöra skogen. Erat jobb är att stoppa det från att hända. Det finns dock ett till hinder, djupt inne i urskogarna finns ”De uråldriga”, varelser som inte vill att människor, inte ens tunnblod/halvblod som ni ska lägga sig i deras affärer.

Skogsblod kommer släppas som en gratis PDF för nedladdningen under hösten 2015. Hacket kommer inkludera regler för hur du skapar ett jordbarn som spelarkaraktär med hjälp av Förbannads regelmotor, hur du bygger konflikten om skogen och skådeplatsen. Sedan kommer ett spelledarkapitel som förklarar konfikten och skogsblodets sanna natur. Skogsblod räknas INTE som canon med En förbannad värld, Tenebris och efterkommande spel, utan utspelar sig i en helt fristående värld. Hacket har inget med Jordskott att göra mer än att det är inspirerat av serien och mytologin.

Jordskott © SVT.

Förbannad © John A Jonsson.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: